About Habitusliving

 

Habitus is a movement for living in design. We’re an intelligent community of original thinkers in constant search of native uniqueness in our region.

 

From our base in Australia, we strive to capture the best edit, curating the stories behind the stories for authentic and expressive living.

 

Habitusliving.com explores the best residential architecture and design in Australia and Asia Pacific.

 

Learn more

habitusliving.com

Rhythmic Timber Louvres Line Namly View House In Singapore

Rhythmic Timber Louvres Line Namly View House In Singapore

Wallflower Architecture Design Namly View House Photography by Marc Tey front of house exterior

Wallflower Architecture + Design have design and built a stunning residence atop the steep hills of Bukit Timah in Singapore.

Contrary to first impressions, there’s little difference between too much and too little. “Too anything and it’s rubbish,” you might remember comedian Ricky Gervais saying in an episode of his short-lived, well-loved sitcom, Extras.

Architecture that offers too much space, and not enough interior furnishings, falls just as short as architecture that doesn’t take into account how the room will be used and the space available, presenting a cramped and claustrophobic interior.

Namly View House, in Bukit Timah, Singapore, sits front and centre in the middle of the spectrum – to a stunning degree. The project team at Wallflower Architecture + Design have created a residential building that speaks equally to generous spaces and absorbent furniture and furnishings.

Expansive rooms are balanced out by sleek corridors while warm timber runs the length of the floors, then continues out the to exterior by way of sun screens that offer a rhythmic concealing and revealing according to the varying demands of privacy, light and view.

The steep topography of the site, large trees, and low roofline afford enviable, and at times panoramic, views of the surrounding raintrees. This is further explored in an open deck that allows for a seamless and subtle transition from the interior to the exterior on the raised ground floor.

Namly View House by Wallflower Architecture + Design is designed as a series of spaces that embrace the surrounding raintrees, using time-tested, passive-cooling design strategies.

Wallflower Architecture + Design
wallflower.com.sg

Photography by Marc Tey

Wallflower Architecture Design Namly View House Photography by Marc Tey staircase side

Wallflower Architecture Design Namly View House Photography by Marc Tey timber louvers exterior

Wallflower Architecture Design Namly View House Photography by Marc Tey timber louvers

Wallflower Architecture Design Namly View House Photography by Marc Tey stair case above

Wallflower Architecture Design Namly View House Photography by Marc Tey pool white timber louvers

Wallflower Architecture Design Namly View House Photography by Marc Tey balcony

Wallflower Architecture Design Namly View House Photography by Marc Tey back of house exterior

 

 

Tags: , ,





X